Social

#profesori #examen #titularizare

Aproape 50.000 de cadre didactice dau concurs, miercuri, pentru posturile vacante

Aproape 50.000 de cadre didactice din intreaga tara vor participa, miercuri, la proba scrisa a concursului pentru ocuparea celor 64.609 de posturi vacante din invatamant, a anuntat, marti, Ministerul Educatiei.

Din totalul posturilor disponibile, 11.824 sunt titularizabile, iar 52.785 sunt posturi didactice sau catedre netitularizabile. Pentru ocuparea acestora, in cele 33 de judete si in municipiul Bucuresti s-au inscris 51.351 de candidati, dintre care 8.632 absolventi ai promotiei 2008.

Potrivit ministerului, dintre cei 51.351 de candidati, 48.946 si-au manifestat intentia de a participa la proba scrisa de miercuri. Aceasta se va desfasura in 149 de centre de examen, la 143 de discipline.

In Capitala, peste 3.200 de cadre concureaza pentru aproape 900 de posturi si catedre disponibile. Potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), cea mai mare concurenta se inregistreaza pentru posturile de titulari la limba si literatura romana, matematica, fizica, chimie si istorie.

Pentru proba scrisa, Ministerul Educatiei stabileste minimum cinci variante de subiecte, dintre care se va alege, prin tragere la sorti , o singura varianta. Extragerea acesteia se va face la sediul ministerului, incepand cu ora 8.55, si va fi anuntata la Radio Romania Actualitati la ora 9.00.

Concursul pentru ocuparea posturilor vacante din invatamant a inceput vineri, 11 iulie, cand s-au desfasurat unele probe practice.

In 2007, la nivel national, promovabilitatea la acest concurs a fost de 80 la suta, insa doar 39 la suta dintre candidati au obtinut note peste sapte. In 2006, dupa analizarea contestatiilor, 76,7 la suta dintre profesori au luat note peste cinci.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea