Social

#calorii cafea #aparat inteligent cafea #aparat cafea

Aparatul inteligent de cafea care iti arata cate calorii ai intr-o ceasca!

Cu lapte, cu zahar, cu diverse toppinguri...  Ti-ar placea ca aparatul de cafea sa-ti retina preferintele si, in plus, sa-ti spuna exact cate calorii are cafeaua ta? In curand, toate acestea vor fi posibile.

O echipa de ingineri IT romani si olandezi din Cluj-Napoca a realizat primul aparat inteligent de facut cafea din lume, Troffee. care iti arata cate calorii are o ceasca si care permite consumatorului sa isi personalizeze cafeaua, printr-o aplicatie, proiectul fiind prezentat in cadrul Techsylvania.
 
"Avem o aplicatie care poate fi descarcata pe un telefon mobil sau tableta cu care putem comanda cafeaua de la masina inteligenta de facut cafea prin intermediul unui cod QR. Putem personaliza cafeaua dupa gustul fiecaruia, ne putem selecta din telefon ce cantitate de lapte sa punem, cat caramel sau zahar, ce arome si topinguri vrem, iar la final aparatul calculeaza cate calorii va avea ceasca de cafea comandata. De asemenea, masina inteligenta de facut cafea, prima de acest fel din lume care foloseste aceasta tehnologie, poate stoca reteta preferata in memorie astfel incat la urmatoarea comanda va retine ce cafea bei de obicei", a declarat Robbert Visser, dezvoltatorul aparatului smart.


Cat timp clientul sta in fata masinii pentru a-si lua cafeaua, poate viziona diverse filmulete care se deruleaza pe ecranul touch al aparatului.
De asemenea, aparatul poate contoriza numarul cestilor de cafea baute de o persoana pe zi si, in plus, incalzeste apa pentru cafea la temperatura optima, de 94 de grade, pentru ca aceasta sa aiba cel mai bun gust.


"Pretul unui astfel de aparat este de 3.500 de euro si va fi produs in Romania, majoritatea componentelor fiind produse de noi, inclusiv software-ul, care este unic, bazat pe platforma Android", a pus Robbert Visser, care a venit in Romania in urma cu mai multi ani si s-a stabilit la Cluj-Napoca, unde a lansat si dezvoltat o serie de firme din domeniul IT.

Sursa foto: playbuzz.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea