Social

#apa cu clor #apa de la robinet #apa nova

Apa de la robinet, pericol pentru sanatate?

Dupa ce bucurestenii au sesizat ca apa de la robinet are un miros puternic miros de dezinfectant si au cerut explicatii  Apa Nova, sustinand ca le este pusa sanatatea in pericol, institutia a revenit astazi cu lamuriri!

“Apa Nova Bucuresti a suplimentat, incepând cu seara zilei de 30.01.2019, numarul si frecventa analizelor privind indicatorii de calitate a apei potabile in sectoarele 5 si 6.

Astfel, rezultatele analizelor efectuate in ultimele ore reconfirma si atesta calitatea si potabilitatea apei produsa si distribuita de catre compania Apa Nova consumatorilor din municipiul Bucuresti. Expertiza operatorului a permis punerea in aplicare a solutiilor tehnice necesare pentru gestionarea in conditii de siguranta a furnizarii serviciului de apa potabila”, este specificat in comunicatul Apa Nova.

“Conform legislatiei in vigoare, concentratia clorului rezidual liber in apa potabila din reteaua de distributie trebuie sa se incadreze intre 0,10 - 0,50 mg /litru. Ceea ce inseamna ca in apa potabila, trebuie sa se regaseasca clor intre aceste valori. Prezenta clorului in apa potabila este deci o necesitate si o garantie ca apa este conforma din punct de vedere microbiologic. in plus, o certitudine pentru consum in siguranta a acesteia. in alte state, spre exemplu, normele impun concentratii mult mai mari de clor tocmai pentru a certifica aceasta siguranta (de exemplu, SUA)”, afirma Apa Nova.

 

“In mod uzual, operatorii de apa mentin un nivel al dezinfectantului (clor rezidual in forma libera) la valori de pâna la 0.50 mg. Conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, clorul, care este prezent in apa potabila, se poate incadra in limitele intre 0,20 mg/l si pâna la 1 mg/l, utilizarea clorului fiind cea mai sigura si frecventa metoda pentru tratarea apei (eliminarea de virusi si bacterii).

Rezultatele monitorizarii calitatii apei in Bucuresti in acest moment arata ca concentratia de clor rezidual in forma libera nu a depasit valoarea de 0.40 mg/l si nu a fost mai mici de 0,10 mg/l”, se mai arata in comunicat!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea