Social

#vaccinare gratuita #vaccinare antigripala #anunt oficial #vaccinare

Anunt oficial! Vaccinarea antigripala, gratuita pentru toata lumea

Ministerul Sanatatii a anuntat ca vaccinarea antigripala anuala va fi gratuita pentru toata lumea. In plus, campania de vaccinare va fi extinsa, fara impunerea prioritizarii pe grupele de risc.

Decizia a fost luata pe fondul pandemiei de coronavirus. Ministrul Vlad Voiculescu a explicat ca in perioada pandemiei, prevenirea imbolnavirilor de orice fel este esentiala.

“Este necesar ca vaccinarea antigripala sa continue si in aceasta perioada de pandemie, prevenirea imbolnavirilor de orice fel este esentiala. Riscurile de co-infectie COVID cu gripa duc la forme grave de boala, fapt demonstrat stiintific. Extindem vaccinarea antigripala gratuita pentru toate categoriile de populatie”, a declarat Vlad Voculescu.

Pana acum, in cadrul campaniei de vaccinare antigripala gratuita anuala a Ministerului Sanatatii erau imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, precum si gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea