Social

#inflatie #scumpiri #alimente #mugur isarescu #accize

Anul 2013 vine cu un nou val de scumpiri

Anul nou aduce romanilor un nou val de scumpiri, in special la alimente. Majorarea accizelor si prabusirea monedei nationale sunt factorii responsabili pentru modificarea preturilor la produsele petroliere, alimentare si cele din industria tutunului.

In 2013, pentru un litru de benzina, romanii vor scoate din buzuar 7 lei lei, iar pentru un pachet de tigari peste 13 lei.

Primele majorari de pret din anul 2013 se vor inregistra la benzina si motorina. Astfel, motorina va fi mai scumpa cu 8,5 bani. Tot soferii vor suferi in 2013, deoarece vor plati mai mult pentru taxa auto.

In cazul tigaretelor, accizele se vor majora cu cu peste 3 euro, ceea ce va face ca un pachet de tigari sa coste peste 13 lei. Tot din primavara, romanii vor plati mai mult si pentru energie, gaze si alimente.

Vestea buna este insa ca leul isi va stabiliza cursul, Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu ii asigura pe romani ca nu va mai fi asteptat un curs de peste 4,6 lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea