Social

#antonescu #guvern #cota unica

Antonescu: "Guvernul Boc-Udrea" vrea sa desfiinteze cota unica

Presedintele PNL, Crin Antonescu a afirmat luni ca, potrivit unui document intern al Ministerului Finantelor, Guvernul pregateste desfiintarea cotei unice, astfel ca liberalii au adoptat o rezolutie in care denunta acest lucru si mentioneaza necesitatea unei motiunii de cenzura.

Antonescu a dat citire rezolutiei adoptata de BPC al PNL, luni, si intitulata "Aparam clasa mijlocie de tentativa de asasinat economic a guvernului incompetent Boc-Udrea".

"Partidul National Liberal ia act cu stupoare si indignare de intentia guvernului Boc-Udrea privind desfiintarea cotei unice de impozitare, majorarea impozitului pe profit si dublarea valorii taxelor si impozitelor locale. Potrivit unui document de lucru al Ministerului Finantelor, actualul executiv are in vedere modificarea art. 57 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, majorand la 25 % impozitul lunar asupra veniturilor ce depasesc 4000 de lei, modificarea art. 17 din aceeasi lege pentru a aduce impozitul pe profit la 25% si modificarea art. 251, 258 si 263 prin care practic se dubleaza cuantumul taxelor ssi impozitelor locale, cu obligarea contribuabililor de a plati aceste sume in cursului anului 2010", se arata in rezolutia PNL.

"Guvernul Boc-Udrea vrea sa asasineze economic clasa mijlocie"

"Partidul National Liberal are datoria sa aduca la cunostinta opiniei publice din Romania preparativele Cabinetului Boc-Udrea de impovarare fiscala a romanilor, preparative denuntate saptamana trecuta inclusiv de guvernatorul BNR, dl. Mugur Isarescu.

PNL califica o astemenea initiativa a Guvernului Boc-Udrea drept o tentativa de asasinat economic la adresa celui mai productiv segment al societatii romanesti: clasa mijlocie. Apreciem ca aceste masuri reprezinta proba ultima a incompetentei si a lipsei crase de viziune economica a actualei guvernari.

Prin desfiintarea cotei unice de impozitare, care a constituit motorul cresterii economice a Romaniei, cabinetul Boc-Udrea ar aplica lovitura de gratie unei economii care, si asa, dupa un si jumatate de incompetenta si demagogie la putere, abia mai respira", a afirmat Antonescu, citind documentul adoptat de PNL.


Ministerul Finantelor: Declaratiile privind cota unica sunt doar speculatii politice
    
La randul sau, Ministerul Finantelor Publice sustine ca declaratiile legate de o desfiintare a cotei unice insotite de dublarea taxelor locale sunt "doar speculatii politice".

"Singurul document oficial referitor la masurile pe care le va lua Guvernul in perioada urmatoare va fi scrisoarea de intentie pe care Ministerul Finantelor Publice o va remite Fondului Monetar International, dupa incheierea discutiilor tehnice cu reprezentantii misiunii de evaluare.

Toate anunturile si declaratiile din acest moment sunt doar speculatii politice", precizeaza MFP intr-un comunicat remis Mediafax, ca raspuns la declaratiile lui Crin Antonescu si la informatiile privind existenta unui document oficial care prevede majorarea altor taxe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea