Social

Antioxidantii, la limita dintre bine si rau

Vegetalele si vinul rosu in cantitati mici ar putea inlocui suplimentele. Mitul antioxidantilor a inceput sa se darame. Cercetatorii nu contesta ca aceste substante sunt benefice pentru organism, dar spun ca efectele lor nu ar mai trebui supraevaluate. Daca pana acum era cunoscut faptul ca antioxidantii scad riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare, mintale sau chiar pe cel al cancerului, acum, oamenii de stiinta sustin ca aceste rezultate sunt valabile partial. "Antioxidantii anihileaza radicalii liberi, dar numai in eprubeta. In interiorul organismului sunt aproape lipsiti de putere", sustin cercetatorii citati de publicatia "NewScientist". Radicalii liberi, greu de combatut Afectiunile cum sunt cancerul sau bolile de inima au fost asociate multa vreme de specialisti cu efectele devastatoare ale radicalilor liberi (n.r. - substante periculoase care ataca permanent membranele celulelor, uneori chiar distrugandu-le), dar, cu timpul, s-a descoperit ca acestia nu pot fi neutralizati in totalitate de antioxidanti . (continuarea in Evenimentul Zilei )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea