Social

#anticonceptionale #farmacii #anticonceptionale diane 35 #diane 35

Anticonceptionalele Diane 35, introduse din nou in farmacii

Comisia Europeana a impus Frantei sa reintroduca pe piata anticonceptionalele Diane 35, dupa ce acestea au fost retrase din farmacii din cauza riscurilor mari de tromboza.

Autoritatile franceze au fost de acord cu aceasta decizie, insa au decis sa impuna o mai buna informare in legatura cu contraindicatiile acestor contraceptive, pentru a diminua riscul de tromboembolie, adica formarea de cheaguri de sange care pot bloca un vas de sange care iriga plamanii.

Aceasta decizie a Comisiei Europeane se va aplica in toate tarile membre ale Uniunii Europene, intre care si Franta, care, prin intermediul Agentiei Nationale pentru siguranta medicamentelor, va ajuta la reintroducerea contraceptivelor Diane 35 pe piata in conditiile impuse de arbitrajul european.

In luna ianuarie, in Franta a pornit un adevarat scandal in ceea ce priveste aceste anticonceptionale, dupa ce autoritatile au cerut retragerea acestora din farmacii din cauza efectelor adverse pe care le au.

Sursa foto: life.nationalpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea