Social

#anpc #contracte #gradinite

ANPC a descoperit peste 180 gradinite care nu au incheiat contracte cu parintii

Numeroase unitati prescolare din Romania nu inregistreaza contracte de prestari servicii si nu elibereaza parintilor chitante sau facturi pentru cursurile optionale.

Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au descoperit recent ca din 500 de gradinite controlate 185 nu au incheiat contracte de prestari servicii cu parintii. Gradinite fara contract exista in judetele Constanta, Harghita, Bacau, Arad si Alba.

In unele unitati din Constanta, in contracte nu se facea diferenta intre tarifele percepute pentru activitatile educative si cele pentru servicii de masa.

In judetul Harghita, directorii de gradinite intocmeau contracte "in alb", in care nu era specificata contributia parintilor.

O alta metoda de evaziune fiscala o reprezinta cursurile optionale (actorie, dans, limbi straine etc). Inspectorii ANPC au descoperit ca in unele gradinite din Sibiu, Satu-Mare si Teleorman parintii nu primeau chitante pentru aceste cursuri.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea