Social

#protectie solara #nereguli #amenzi #anpc #produse protectie solara

ANPC a depistat nereguli la produsele de protectie solara. Amenzile au fost usturatoare

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a impartit amenzi usturatoare la 235 de operatori economici care importau, distribuiau sau comercializau produse de protectie solara cu nereguli. Amenzile impartite de reprezentantii ANPC s-au ridicat la suma de aproape 300.000 de lei.

In perioada 1-12 iulie, ANPC a desfasurat controale la 552 de operatori economici care importau, distribuiau sau vindeau produse de protectie solara si autobronzante.

Reprezentantii ANPC au verificat daca operatorii economici respectau prevederile legale in vigoare privind comercializarea acestui tip de produse si au depistat nereguli la aproape 43% dintre cei controlati.

Astfel, 235 de operatori economici au fost depistati cu abateri de la prevederile legale - insuficienta informatiilor de pe eticheta, probleme la traducerea in limba romana etc. - pentru care li s-au aplicat avertismente si sanctiuni contraventionale in valoare de circa 300.000 de lei. Produsele depistate cu nereguli au fost retrase de pe piata, valoarea pagubelor acestora ridicandu-se la aproape 54.000 de lei.

Sursa foto: cugetliber.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.