Social

#cod galben #cod portocaliu #viscol #ninsori #vreme rea

ANM: Cod portocaliu de vreme rea! Codul galben, extins! Cat vor tine gerul si ninsorile

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a extins avertizarea de tip cod galben de vreme rea pana pe 15 februarie si a emis si un cod portocaliu de vreme rea pentru 15 judete din tara.

COD GALBEN de ger

In intervalul 11 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00 vremea se va raci accentuat in toata tara, temperaturile maxime fiind nefative, iar cele minime coborand sub -20 de grade Celsius.    

“In intervalul mentionat vremea se va raci accentuat in toate regiunile. Mai ales pe parcursul noptilor si al diminetilor va fi ger, la inceput in vest, nord, nord-est si centru, apoi si in restul teritoriului. Temperaturile minime vor cobori frecvent sub -10 grade si se vor incadra, in general, intre -18 si -8 grade, cu cele mai scazute valori in depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sambata (12/13 februarie) vor cobori sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative si se vor incadra, in general, intre -10 si -2 grade.

Vremea va fi deosebit de rece si pe parcursul saptamanii viitoare, local geroasa mai ales noaptea si dimineata.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de ninsori viscolite si polei

In intervalul 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 18:00 este in vigoare un avertisment de tip cod galben de intensificari ale vantului in cea mai mare parte a tarii; ninsori temporar viscolite si polei in nord-vest, nord, centru, est si sud-est.

„Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) si in noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitatii in majoritatea regiunilor, la inceput ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zapada, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghetus.

Vantul va avea intensificari in cea mai mare parte a teritoriului, amplificand senzatia de frig, cu viteze de 55...65 km/h si temporar peste 70...80 km/h, mai ales in centru, sud si est. In Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramures si la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zapada spulberata.

Intensificari ale vantului vor mai fi si pe parcursul zilei de sambata (13 februarie), dar pe arii mai restranse si in special in zonele de munte si in Moldova”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 11 februarie, ora 18:00 - 12 februarie, ora 18:00 in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si de Curbura sunt anuntate intensificari sustinute ale vantului, viscol si vizibilitate redusa.

“In intervalul mentionat, in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si de Curbura, la altitudini de peste 1500 m vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de peste 110...130 km/h. In noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va ninge viscolit, apoi zapada va fi spulberata puternic. Temporar vizibilitatea va fi redusa semnificativ, sub 50 m.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea