Social

#atentionari meteo #cod galben de vreme rea #anm #vreme rea

ANM: Cod galben de vreme rea! Ninsori, viscol, ploi si vant puternic

ANM a emis mai multe atentionari de tip cod galben de vreme rea pentru urmatorul interval. Numeroase regiuni ale tarii sunt afectate de ploi, vreme rece si vant. La munte va ninge viscolit.

Pana in data de 7 mai, ora 20:00 sunt asteptate ploi in toata tara si precipitatii mixte si sub forma de ninsoare in zonele montane. Acestea pot fi insotite de intensificari ale vantului, descarcari electrice si, izolat, grindina.

“In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii temporar vor fi intensificari ale vantului, cu viteze la rafala in general de peste 45...55 km/h. La munte rafalele vor depasi 60...70 km/h si se vor semnala precipitatii mixte.

Local si temporar va ploua moderat cantitativ si vor fi perioade cu manifestari de instabilitate atmosferica (averse ce pot avea si caracter torential, descarcari electrice si izolat caderi de grindina). In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...25 l/mp si punctiform 30 l/mp.”, se arata in atentionarea ANM.

In intervalul 6 mai, ora 06:00 - 7 mai, ora 20:00, in zona montana inalta se vor inregistra intensificari ale vantului si viscol.

“In intervalul mentionat, in zona montana inalta, vantul va avea intensificari cu rafale de peste 90...100 km/h, iar cu precadere in Carpatii Meridionali, mai ales in noaptea de miercuri spre joi (6/7 mai) si pe parcursul zilei de joi (07 mai), va sufla tare, cu viteze de peste 110...120 km/h.

Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare si local va fi viscol, iar vizibilitatea va scadea semnificativ.”, se arata pe site-ul ANM.

In intervalul 06 mai, ora 09:00 - 6 mai, ora 20:00, in judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman, precum si sudul judetelor Gorj si Valcea sunt semnalate intensificari ale vantului.

“Pe parcursul zilei de miercuri (06 mai) vantul va avea intesificari cu viteze la rafala cuprinse, in general, intre 55 si 65 km/h.”, precizeaza ANM.

In intervalul 06 mai, ora 12:00 - 7 mai, ora 20:00, in judetele Satu Mare, Salaj, Maramures, Cluj, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Hunedoara, Brasov, Alba si Sibiu sunt semnalate intensificari ale vantului.

“In intervalul mentionat, local si temporar vor fi intensificari ale vantului cu viteze la rafala ce vor depasi in general 55 si 65 km/h.”, scrie ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea