Social

#temperaturi vara #temperaturi-record #anm #vara #canicula #romania

ANM anunta canicula pentru urmatoarea perioada! Temperaturi record

Meteorologii trag un semnal de alarma. Daca prima luna de vara a fost marcata de ploi si temperaturi scazute, in urmatoarea perioada ne vom confrunta cu temperaturi neobisnuit de mari. Totul, din cauza incalzirii globale, care devine o problema tot mai mare in vietile noastre!

 

Prognoza meteo pentru vara aceasta

Meteorologii au anuntat ca avem in fata temperaturi record si ne vom confrunta cu una dintre cele mai calduroase veri din istorie.

De altfel, acestia trag un semnal de alarma in legatura cu stratul de gheata din Antartica, care continua sa se topeasca intr-un ritm accelerat. Nici nu-i de mirare din vreme ce, anul acesta, s-au inregistrat temperaturi record de 20,7 grade Celsius in Antarctica.

„Este un record pentru orice statie meteo de oriunde in Antarctica. Daca te duci acolo vara, pentru ca acum e vara acolo (…) temperatura nu depaseste, in general 0 grade Celsius. Deci o temepratura de 21 de grade Celsius e ceva important”, a spus, la CBS, Gavin Schmidt, climatolog. De asemenea, climatologul a mai spus ca din ghetarul Pine Island s-a desprins o bucata de gheata de dimensiunea Maltei.

Asta ii face pe specialisti sa creada ca avem in fata una dintre cele mai calduroase veri posibile, chiar si in Romania. ”Este posibil sa fie foarte cald, deja primele doua luni pentru mare parte a continentului, inclusiv zona tarii noastre, au fost luni calduroase. Si februarie a fost cu valori peste mediile ultimelor decenii”, a spus meteorologul Teodora Cumpanasu, de la ANM, potrivit Mediafax.

Asadar, trebuie sa ne asteptam la temperaturi extreme in aceasta vara, potrivit meteorologilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea