Social

#depresie #terapii prin imbratisare #ursulet de plus #atingere interpersonala

Animalele de plus pot vindeca anxietatea si frica de moarte

Mangaierea animalelor de plus, precum ursuletii, ii ajuta pe oameni sa isi atenueze sentimentul de anxietate si chiar sa isi invinga frica de moarte. Aceasta noua descoperire ar putea sta la baza crearii unei noi "terapii prin imbratisare" pentru persoanele care se confrunta cu astfel de tulburari, arata un studiu realizat recent de cercetatorii olandezi.


Oamenii de stiinta de la Universitatea Vrije din Amsterdam au plecat in cadrul studiului de la ideea ca persoanele depresive si cu o stima de sine scazuta au mai des stari de angoasa in ceea ce priveste moartea atunci cand se afla in prezenta oamenilor.

Pe parcursul cercetarii insa, oamenii de stiinta au aratat ca simpla imbratisare a unui animal de plus ii poate ajuta pe oameni sa isi schimbe perceptia despre viata.

"Descoperirile noastre arata ca pana si atingerea unui obiect neinsufletit - cum ar fi un ursulet de plus - poate reduce angoasele. Atingerea interpersonala este un mecanism atat de puternic, incat pana si obiectele care simuleaza atingerea altei persoane contribuie la oferirea unei semnificatii existentiale", a explicat psihologul Sander Koole, coordonatorul studiului.

Sursa foto: freepubtrivia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea