Social

Anghelescu - o dragoste neimplinita

11 pagini. Atat avea scrisoarea pe care miliardarul Florian Anghelescu a scris-o in vara anului trecut si pe care a distribuit-o in Aprozi, satul natal al sotiei sale.

"Un personaj discordant, complexat. Cu accente schizoide. De fapt, un om disperat, care striga dupa ajutor. O dragoste neimplinita. Tortionar si protector. Dependent de sotie, cu o vointa foarte slaba". Cam asa a fost caracterizat Anghelescu de catre psihologul Hanibal Dumitrascu, invitat la OTV, la emisiunea "Dan Dumitrescu in Direct", care a analizat continutul scrisorii, citite in direct de Luis Lazarus.


TANTA

Asadar, scrisoarea era de fapt o actiune de divort prin care Florian Anghelescu isi chema sotia in fata instantei. Miliardarul cerea, adresandu-se unui imaginar presedinte de complet de judecata , "desfacerea casatoriei din vina exclusiva a paratei Radu Stana fara dreptul de a mai purta numele celebru de Anghelescu. Dupa pronuntarea divortului, parata sa poarte numele de Radu Tanta, vagaboanda de la Constanta".



MANCACIOASA, PUTUROASA?

Ca motive ale divortului, Anghelescu invoca, enumerand, mai multe dintre defectele sotiei sale... "tocatoare de bani, fumatoare, bautoare, mancacioasa, puturoasa, tarziu acasa. Delasatoare, nepasatoare, imbarligatoare, tradatoare, sifonareasa, securista, KGB-ista. Plangacioasa, nepriceputa, fara nici un fel de initiative, vederi negative." Si, mai departe, "in fapt, parata a reusit sa ma prosteasca prin 1991 -1992 exclusiv pentru banii, pozitia sociala, indemanarea, priceperea, talentul, sufletul meu bun, cald si prietenos s-o iau de nevasta. Am incheiat casatoria(?) bineinteles ca in baza farmecelor pe care mi le-a facut cu tiganii ei platiti din banii mei. Aceste farmece m-au innebunit, m-au facut sa o iubesc si o iubesc in continuare mai mult ca ochii din cap in mare parte datorita acestor farmece".



AM VRUT SA MA INEC IN EGIPT

Scrisoarea este, de fapt, adresata indirect Stanei Anghelescu, dupa parerea conf. dr. Hanibal Dumitrascu. Dar, in aceeasi masura, miliardarul disperat incerca sa-si "faca de ras" nevasta.
"Domnule presedinte si Onorata Instanta, jur cu mana pe Biblie ca imi iubesc foarte mult sotia si fara ea nu pot sa traiesc pe lume. Am vrut sa-mi iau viata de cel putin o suta de ori, fie prin spanzurare, fie am vrut sa ma arunc de pe acoperisul casei mele de la etajul 5 incercand sa-i arat iubirea mea. Am intentionat sa ma inec in Egipt de dragul ei. La Revelionul 2004 - 2005 i-am oferit bani, diamante, perle, safire, de un lux orbitor, vila in cartierul Baneasa (m-a costat peste 3 milioane de dolari)".



PRESEDINTELE NU SCAPA DE AVANSURILE EI

Si, in continuare, omul de afaceri isi justifica generozitatea astfel: "Toate acestea ca sa am o casa, o familie, o dragoste, ca fara ea sunt ca fara izmene in viscolul care vine peste noi la iarna la Aprozi, la conacul meu boieresc fostul sediu CAP pe care si l-a dorit atat de mult si Tanta Radu (?)Tanta Radu, consilier prezidential pe care domnul presedinte al Romaniei a dat-o afara, intrucat nu mai scapa de avansurile acesteia si de aceste lucruri mai stiu si alte persoane."



DE 10 ORI PE NOAPTE!

Un alt aspect care revine obsesiv in scrisoare este cel legat de viata sexuala a cuplului. "Anghelescu era frustrat si sexual trecand, la un moment dat, la un gen de bravada in plan simbolic", a fost de parere psihologul hanibal dumitrascu dupa analiza celui mai explicit pasaj din scrisoare, fragment pe care il redam mai jos. "Mentionez ca de cand ne-am casatorit si pana a parasit domiciliul conjugal m-a obligat sa intretin raporturi sexuale de cel putin 10 ori pe noapte, lucru pe care, in mod sincer, domnule presedinte, va marturisesc ca l-am reusit pana anul trecut! De atunci si pana acum nu mai pot sa o satisfac decat de 7-8 ori pe noapte si in mod exceptional de 9 ori pe noapte. Cu toate acestea, intrucat nu mai reuseam de 10 ori, m-a amenintat ca ma lasa si uite ca m-a lasat!"



ISTORIA SCRISORII, POVESTITA DE SORA LUI ANGHELESCU


Viorica Manea, sora omului de afaceri, este cea care a adus scrisoarea incendiara in emisiunea lui Dan Diaconescu, scrisoare care sifoneaza imaginea fostei consiliere prezidentiale Stana Anghelescu.




Autor: Madalina Barbu

Victoria Manea a povestit istoria acestei epistole, dezvaluind faptul ca anul trecut, in august, fratele ei a trimis cativa angajati in comuna natala Barla , cu mai multe copii ale scrisorii. Cele 11 pagini sunt batute la masina si nu sunt semnate de Florian Anghelescu. Dar Victoria Manea este convinsa ca textul apartine fratelui ei.



Speriata de tacerea Stanei

Victoria Manea a declarat pentru Ziarul: "Nu stiu ce sa mai zic si ce sa mai fac. Tacerea asta a cumnatei mele ma cam sperie. Este foarte razbunatoare. Ea are bani, are putere. Fratele meu mi-a citit aceasta scrisoare chiar in dimineata in care a bagat divortul. Noaptea a scris-o si ziua mi-a citit-o mie. Stiu sigur ca a facut mai multe copii si le-a dat si la angajatii lui. Voia sa o faca de ras. In luna august anul trecut a trimis niste angajati la Barla, dar si la Calarasi, in satul ei. Apoi s-au impacat si el a retras plangerea de divort. Stiu ca era suparat ca gasise niste extrase de cont pe numele ei. Ea si-a batut joc si de parintii mei, si de copiii mei. Nu mai stiu nimic de ea de cateva saptamani".



L-a certat

Desi relatiile de familie nu erau tocmai stalucite, Viorica Manea sustine ca, la vremea respectiva, ea i-a luat apararea Stanei Anghelescu. "Eu chiar m-am certat atunci cu el pentru ca mi s-a parut ca a jignit-o rau. Doar cine l-a cunoscut bine stie ce fel de om era. Avea cateodata niste iesiri si era in stare sa faca orice. Apoi se calma si era un om echilibrat. Zicea ca iese el la televizor sa spuna adevarul despre nevasta lui si i-am spus sa-si bage mintile in cap. Imi zicea "Tu nu stii cum am trait eu cu asta"", a povestit sora lui Anghelescu.

ADN STRAIN PE CORDELINA

Anchetatorii au primit rezultatele probelor ADN in cazul Anghelescu. Pe cei zece centimetri analizati din cordelina cu care s-a spanzurat omul de afaceri au fost gasite "trei zone posibil purtatoare de urme ale unei persoane neidentificate care ar fi atins sfoara respectiva" si care nu reprezinta urme ale profilului genetic al lui Anghelescu. "Ar fi ideal sa identificam acea persoana. Varianta sinuciderii ramane insa cea mai importanta", a declarat Marius Iacob, prim procuror adjunct al Parchetului TB.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea