Social

#anghel rugina inmormantare #cimitirul bellu militar #mugur isarescu

Anghel Rugina a fost inhumat la peste o luna de la deces

Ramasitele pamantesti ale economistului american de origine romana Anghel Rugina au fost inhumate, cu onoruri militare, miercuri, la Cimitirul Bellu Militar , la mai bine de o luna de la decesul acestuia.

Cateva zeci de persoane au participat la ceremonia de inhumare care a avut loc la capela cimitirului, alaturi de membri si cunoscuti ai familiei Rugina fiind prezenti la ceremonie si guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, precum si academicianul Tudorel Postolache, informeaza Agerpres.

"A fost un roman plecat din Moldova, ajuns la Banca Nationala. A fost veteran de razboi, un om cu doua doctorate, unul in Romania si altul in strainatate, ajuns un economist de reputatie internationala. Ii aducem un ultim omagiu profesorului Anghel Rugina, dar il omagiem si ca om. Suntem siguri ca opera dansului, opera economica, dar nu numai, va razbate prin ani, iar numele sau, noi, cei de la Banca Nationala si Academia Romana, il asociem cu cel al altui mare economist roman , profesorul Chiritescu", a declarat Mugur Isarescu.

La mormantul reputatului economist au fost depuse coroane de flori din partea Bancii Nationale a Romaniei, primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, Colegiului Economic "Anghel Rugina" din Vaslui, Primariei Municipiului Vaslui, academicianului fiindu-i acordat titlul de "cetatean de onoare " al localitatii, in anul 2005. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea