Social

#merkel ajutorare schaeffler #angela merkel schaeffler

Angela Merkel: Ajutorarea Schaeffler nu este treaba statului

Cancelarul german Angela Merkel a declarat sambata ca, pentru moment, nu este rolul statului sa ajute producatorul de rulmenti Schaeffler . Schaeffler, companie prezenta si in Romania, se lupta cu o datorie de mai multe miliarde de euro acumulata cu prilejul achizitionarii unei participatii de 49,9 procente la producatorul de Continental, informeaza Reuters.

O sursa din interiorul companiei a declarat recent pentru Reuters ca Schaeffler a evocat posibilitatea unei injectii de capital de pana la patru miliarde de euro din partea guvernului german. "Nu vom achita nota de plata pentru deciziile riscante ale companiei", a declarat sambata Merkel, precizand ca pana acum Schaeffler nu a prezentat un scenariu credibil cu privire la viitorul sau.

In opinia cancelarului german problemele legate de restructurare trebuie rezolvate in primul rand de banci, apoi posibil de autoritatile landurilor federale care pot solicitat ajutorul statului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea