Social

#cariera #loc de munca # stiri financiar # stiri cariera

Angajatii romani, supusi abuzului psihic la locul la munca

90% din angajatii romani au marturisit ca sefii lor ii agreseaza psihic si ca se simt umiliti, suprasolicitati si confuzi la locul de munca, arata un sondaj online realizat recent de site-ul costelgilca.ro.

Potrivit studiului, unu din cinci angajati este de parere ca violenta psihica la munca este generata in principal de altercatiile intre colegi.

"Perioada prelungita de criza, presiunea tot mai mare pusa de management pentru obtinerea de rezultate si teama angajatilor de a fi concediati au avut efecte devastatoare asupra starii psihice a salariatilor. Rezultatele sondajului nu fac decat sa confirme ca acele cateva situatii punctuale de la care a pornit ideea studiului se intalnesc la scara larga: tot mai multi angajati sunt umiliti de catre sefi sau de catre colegi, iar acest lucru se transpune imediat in scaderea productivitatii acestora si, cel mai grav, le afecteaza sanatatea”, a declarat avocatul Costel Gilca, autorul sondajului.

Sursa foto: zf.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea