Social

#angajati #directia protectiei copilului #constanta

Angajatii Directiei pentru Protectia Copilului Constanta au iesit in strada

Aproape 300 de angajati de la Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului ( DGASPC ) au participat, marti, timp de trei ore, la un protest, in fata Prefecturii Constanta pentru acordarea salariilor pe ultima luna fiind pentru a doua oara in doar o saptamana cand ies in strada.

Salariatii au protestat zgomotos si au scandat "Vrem salarii!". La actiune s-au alaturat si sindicalistii de la Sanitas, Cartel Alfa , dar si CNSLR Fratia, care au spus ca angajatii din sistemul sanitar sunt solidari cu protestul celor de la DGASPC, transmite corespondentul NewsIn.

Sindicalistii au afirmat ca salariatii nu au revendicari de crestere a salariilor, ci doar de acordare la timp a drepturilor. Ei au mai spus, insa, ca angajatii sunt pregatiti pentru declansarea conflictului de munca prin inceperea grevei de avertisment si a celei generale.

Oamenii s-au aratat ingrijorati ca salariile pe care trebuiau sa le primeasca pe data de 14 noiembrie , au intarziat, iar institutia si-a epuizat bugetul pana la sfarsitul anului, dar si sumele necesare pentru asigurarea alimentelor si medicamentelor pentru persoanele asistate.

Liderul de sindicat, Elena Dragoi, a declarat ca orice demers facut in ultimele luni la Ministerul Muncii si la Guvern, a ramas fara raspuns motiv pentru care s-a decis organizarea actiunii de protest. O comisie de sindicalistii a discutat, in timpul protestului cu prefectul Constantei Danut Culetu care le-a spus ca in sedinta de Guvern de marti, va fi alocata suma de 4.200.000 de lei pentru asigurarea fondurilor de salarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea