Social

Angajatii de la Dacia nu reiau lucrul fara o majorare de 550 de lei

Peste patru mii de angajati ai Uzinei Dacia Automobile au marsaluit, ieri, prin centrul Pitestiului, intr-un miting de protest organizat de sindicat. Acestora li s-au mai alaturat cateva sute de membri ai Blocului National Sindical (BNS). Muncitorii de la Dacia, care sunt in greva generala din 24 martie , au purtat pancarte pe care scria: "Nu sclaviei!", "Vrem salarii decente!" si "Nu vrem exploatare!".

Protestatarii s-au adunat in Piata Vasile Milea, din Pitesti, scandand lozinci impotriva administratiei de la Dacia si a guvernului. Un cortegiu funerar improvizat, care simboliza "inmormantarea" uzinei, a fost primit cu urale de grevisti . Pe o cruce se putea citi: "Vrem 550 RON" si "Jos mafia!".

Prezent la miting, Matei Bratianu, vicepresedintele BNS, li s-a adresat protestatarilor, spunandu-le ca directorul roman al uzinei este principalul responsabil pentru salariile foarte mici ale acestora si le-a cerut sa nu inceteze greva pana cand nu le vor fi acceptate toate revendicarile.

Tribunalul Arges a decis, in urma cu doua zile, ca greva generala a sindicatului de la Dacia Automobile este legala si a dispus ca administratia sa plateasca 1.500 de lei cheltuieli de judecata . Decizia a fost atacata deja de administratia uzinei la Curtea de Apel. La inceputul saptamanii, patronatul a facut o noua oferta de marire a salariilor cu 394 lei brut, refuzata insa de sindicat, dupa consultari prealabile cu salariatii.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea