Social

#bacalaureat #ecaterina andronescu #examen

Andronescu vrea sa filmeze elevii la Bac

Bacalaureatul 2010 ar putea fi supravegheat si cu ajutorul camerelor video. Ministrul Ecaterina Andronescu vrea sa introduca cel putin o camera de supraveghere in salle de examene pentru a da mai multa credibilitate examenului si, implicit, sistemului.

Prin aceasta noua masura, ministrul doreste inlaturarea suspiciunilor privind corectitudinea examenului de bacalaureat. Copiatul sau ajutorul dat de anumite cadre didactice elevilor care sustin examenul de maturitate ar trebui sa dispara odata cu aceste noi masuri, care necesita insa investitii suplimentare din partea ministerului.

''Am vrea sa avem astfel de camere in toate salile de examen . Am inceput deja sa lucram la aceasta initiativa. Vom incerca, ca din buget sa cumparam acest camere. Cred ca o astfel de masura ar conferi o credibilitate mai mare sistemului'', a declarat Ecaterina Andronescu, citata de Realitatea.net.

Insa dupa adoptarea Codului Educatiei, camerele video ar trebui sa supravegheze doar trei probe de examen, cele scrise, pentru ca din 2010 s-ar putea incepe aplicarea noii metodologii de examen, cu mai multe probe sustinute in timpul anului scolar.

Potrivit Realitatea.net, masura supravegherii prin camere video a fost pusa in practica, experimental, anul trecut, in mandatul ministrului Cristian Adomnitei. Atunci, in Capitala, la a doua sesiune a bacalaureatului, au fost instalate camere pe holurile mai multor centre de examen.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea