Social

#salarii cadre universitare #razvan bobulescu #ecaterina andronescu salarii

Andronescu a promis ca salariile profesorilor universitari vor creste cu 50% in 2009

Federatia sindicala " Alma Mater " a primit promisiuni din partea ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, ca salariile cadrelor didactice din invatamantul universitar vor fi majorate, pana la sfarsitul anului, cu 50%, a afirmat, vineri, presedintele federatiei, Razvan Bobulescu .

"Tinand cont ca, anul trecut, au fost aplicate majorari de peste 15% la salariile profesorilor si, implicit, ale universitarilor, asteptam sa ni se acorde si ceilalti 50% prevazuti prin lege. In conditiile in care cadrele didactice din preuniversitar vor primi mai putin, respectiv 33%, noi suntem dispusi sa acceptam o esalonare a majorarilor ", a precizat Bobulescu citat de NewsIn.

Liderul "Alma Mater" a mentionat ca salariile universitarilor sunt mult mai mici decat cele obtinute de profesorii din alte tari ale Uniunii Europene, astfel ca cererea de majorare nu este nejustificata. Potrivit reprezentantilor sindicatului, un profesor debutant din sistemul de invatamant superior castiga aproximativ 2.500 de lei, iar unul cu vechime putin peste 4.000 de lei.

Daca se aplica legea, aceste salarii ar trebui sa ajunga, pana la sfarsitul anului, la aproximativ 3.700 de lei pentru debutanti, pana la maximum 6.100 pentru profesorii cu vechime. Bobulescu ameninta ca daca majorarile de 50% nu vor fi incluse in buget, profesorii vor face greva.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.