Social

#andrei plesu #gabriel liiceanu #mircea cartarescu # Salonul de Carte de la Paris #neparticipare #carti #derapaj

Plesu, Liiceanu si Cartarescu au refuzat sa participe la Salonul de Carte de la Paris

Scriitorii Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu si Mircea Cartarescu au anuntat ca nu vor participa la Salonul de Carte de la Paris, deoarece vor sa se delimiteze de programul presedintelui Institutului Cultural Roman, Andrei Marga.

Salonul de Carte de la Paris se va desfasura incepand de joi, 21 martie, in prezenta presedintelui Frantei, Francois Hollande. Romania este invitatul de onoare al Salonului.

La eveniment va participa si prim-ministrul Romaniei, Victor Ponta, iar pe lista invitatilor figureaza 27 de scriitori romani. Dintre acestia, faceau parte si Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu sau Mircea Cartarescu, care au anuntat ca vor absenta de la acest eveniment. De asemenea, din lista anuntata initial au mai refuzat sa participe si Neagu Djuvara si Augustin Buzura.

Andrei Plesu a motivat ca nu vrea sa participe la acest Salon de Carte de la Paris, deoarece i se pare "imoral sa fie inclus in programul unei institutii aflate in plin derapaj".

„Mi s-ar parea imoral sa ma las inclus in programul unei institutii pe care o socotesc aflata in plin derapaj. Imi pare rau ca lucrurile stau asa, ca Romania nu reuseste mai niciodata sa fie la inaltimea aspiratiilor sale si a sanselor care i se ofera", a explicat Andrei Plesu pentru "Adevarul".

Sursa foto: eclujeanul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea