Social

Andrei Gheorghe, in cadere libera

Andrei Gheorghe nu mai este "Arde-i Gheorghe". Este un tip misto, ar spune fanii lui de la Radio. Sau un tip de televiziune care face o emisiune fara mare audienta, cu titlu inspirat din gastile de cartier, ar zice spectatorii Realitatii tv.
"Politica, frate!", de pe postul lui SOV a parafat intrarea in obscur a unui fost VIP media care crescuse intr-un an in rating cit ProTv-ul in cinci.

Carismaticul care nu mai convinge

S-a dus vremea cind Gheorghe era veriga cea mai tare in lantul slabiciunilor umane compuse din subiecti "timpiti" si "inculti" si care il faceau pe el maestrul de ceremonii al spectacolului despre incultura.
"Esti in aer", "iesi afara!", "o asemenea timpenie n-am mai auzit!", tuna histrionic formidabilul prezentator Andrei Gheorghe catre concurentii din studio.
Emisiunea respectiva a fost scoasa din grila ProTV pentru ca respectivul "maitre" irita pe toata lumea!
Cariera lui are oarece similitudini cu proiectul Dracula Park - a acumulat rating, a tezaurizat sperante, si si-a atins apogeul printr-o ratare spectaculoasa. Ca toti aceia care au dat "the best of me", Andrei s-a detasat de succesul comercial aferent statutului de vedeta si a inteles ca este mai usor de scos bani folosinu-se de acumularile de imagine de odinioara. A devenit consilier al lui Liviu Luca si "a mers pe burta", ca sa folosim o expresie draga lui, pina cind o emisiune l-a readus in atentia publica. "Politica, frate" este cel mai frumos spectacol al epuizarii resurselor: carisma eroului nu mai convinge, stilu-i propriu care l-a consacrat nemaifiind atit de propriu, publicul asimilindu-l cu un cabotin fara vocatie.

Mistocar, ironic, de gasca. Si deloc modest

Andrei Gheorghe a speculat spiritul timpului si a fost mistocar, ironic, de gasca, folosea cuvinte licentioase (ca sa poti spune "ma doare-n cur" pe post, chiar trebuie sa-l fi durut in locul acela, in sensul figurat vorbind), a fost acid, agresiv, ceea ce da bine unui jurnalist. Dar, din nefericire, niciodata n-a fost modest. S-a adresat targetului cel mai receptiv si cel mai usor de manipulat in conditiile in care jongla cu conceptele proprii acestuia: tinerii, pentru care a fost si guru si profet, muzica fiind liant pentru ei.
Emisiunea "13-14" este singura realizare profesionala a la long, celelalte putind fi subscrise categoriei "experimente".
Cele citeva momente de sinceritate chimica cauzate de consumul de droguri l-au facturat pe Gheorghe cu un pret care l-a falimentat profesional: a plecat de la ProTv si a venit inceputul coboririi idolului de pe soclul iluziei. Reabilitarea lui profesionala pare dificila in conditiile in care formatul postului Realitatea Tv nu se mai potriveste cu ID-ul care l-a consacrat.
Sobrietatea generala a unui post de stiri anuleaza zeflemea si bascalia pe care eroul nostru a folosit-o ca element de originalitate in redactarea stirilor: hotii nu furasera, ci smanglisera niste sine de cale ferata , un evazionist a dat cu jula in finantele publice, politistii au fost asimilati "sticletilor" etc. Toata treaba asta imi aduce aminte de o anume emisiune in care, pe masura ce avanseaza, prezentatoarea isi scoate pe rind hainele. Dupa acest model, inaintind in virsta si cariera, Andrei Gheorghe se va dezbraca din ce in ce mai mult de caracter.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea