Social

#economie #pensii #salarii

Andreea Paul Vass: Daca le facem pe toate, 2010 va fi mai rau decat 2011, dar in 2011 va fi mai bine

Consilierul premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass , este parere ca Guvernul are multe de facut in sistemul salariilor bugetare, al pensiilor si al asistentei sociale, precum si in cel fiscal. Ea crede ca economia va sta mai slab ca anul trecut chiar daca se fac toate acestea, insa ca isi va reveni din 2011.

" Economia Romaniei nu va sta pe roze la toamna. Gradul de incertitudine este foarte mare. Trebuie sa  ne facem treaba, sa facem curatenie in sistemul de salarizare, sa reformam sistemul de pensii si de asistenta sociala, sa reanalizam Codul Fiscal si Codul Muncii . Trebuie sa flexibilizam Codul Muncii . Daca le facem pe toate bine, anul 2010 va fi mai rau decat anul trecut, dar, incepand din 2011, lucrurile se vor imbunatati", a spus intr-un interviu acordat ziarului Adevarul.

Vass spune ca, la inceputul anului viitor, pensiile ar putea reveni la valoarea de dinainte de scadere, dar ca nu o poate garanta insa acest lucru.

Cu salariile bugetarilor, insa, lucrurile sunt mai complicate: "La capitolul salarii viteza cu care vom creste din nou salariile este direct dependenta de viteza cu care vom restructura numarul de bugetari, aparatul bugetar. Fondul de salarii este acelasi."

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea