Social

#executie urs Sibiu #ancheta urs sibiu #urs sibiu

Ancheta dupa executia ursului din Sibiu!

 Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor incepe o anchtea dupa incidentul cu ursul impuscat in Sibiu! Prezenta animalului a fost semnalata de 28 de apeluri 112, inregistrate miercuri, intre orele 05.20 si 08.09, apelurile fiind transferate catre Dispeceratele de Urgenta ale Inspectoratelor de Politie, pentru Situatii de Urgenta, de Jandarmi si catre Ambulanta, anunta Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS).

 

"In urma cautarilor efectuate in baza de date a Centrului Unic 112 Sibiu, au fost identificate 28 apeluri prin care se semnaleaza prezenta unui urs in oras, in data de 12 octombrie 2016, la orele 05:20, 07:46, 07:47, 07:49, 07:56, 07:57, 07:59, 08:02, 08:04, 08:07 si 08:09. Apelurile au fost transferate, potrivit competentelor, catre Dispeceratele de Urgenta ale Inspectoratelor de Politie, pentru Situatii de Urgenta, de Jandarmi si catre Serviciul de Ambulanta.La unele dintre orele mentionate, au existat mai multe apeluri intr-un interval de cateva minute. O parte dintre acestea nu au fost directionate agentiilor de interventie intrucat nu au fost furnizate informatii noi privind locul in care se afla ursul. In data de 11.10.2016 nu au fost identificate apeluri care sa semnaleze prezenta unui urs in orasul Sibiu", anunta STS.

 Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a trimis echipe in control la Sibiu pentru a verifica daca in cazul uciderii ursului “s-au respectat masurile legale ce privesc Bunastarea si Protectia Animalelor”, anunta institutia.

Si presedintele Iohannis a reactionat dupa uciderea ursului.

“Acel incident m-a intristat. Am urmarit stupefiat acele imagini cu un urs care se plimba prin oras si pur si simplu este impuscat. Cum este posibil sa existe ISU, Politia Locala, sa se adune 50 de oameni la urs sa strige toti acolo si in final, in loc sa vina cineva de la DSV sau de la ISU cu pusca cu tranchilizant, cineva zice impuscati-l. (...) Nu am fost acolo, dar din film mi s-a parut ca acel animal a fost speriat si a fugit. (...) Nu era mai simplu (...) sa avem doi-trei oameni pregatiti pentru asa ceva, care ar fi intervenit fara panica? Emotia face parte din ecuatie si la dezastre si in cazul unor actiuni teroriste apare teroarea si pentru a preveni emotii inutile este nevoie de proceduri clare pentru oamenii care trebuie sa se intervina”, a spus Iohannis miercuri, la dezbaterea “Managementul reducerii riscurilor la dezastre”, organizata la Universitatea Tehnica de Constructii.

Stirea despre uciderea ursului brun de catre autoritatile romane a fost preluata si de catre Fox News, New Zealand Herald si Le Dauphine.

Publicatia franceza a scris ca angajatii gradinei zoologice au incercat sa calmeze ursul brun, insa atunci cand au esuat, autoritatile prezente au luat decizia de a-l impusca cu o arma letala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea