Social

#anm #ger #precipitatii #agricultura #seceta

An greu pentru agricultura: dupa ger, seceta

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca dupa aceasta perioada geroasa, vor urma cateva luni cu precipitatii scazute, iar lunile iulie si august vor fi foarte secetoase, ceea ce va afecta din nou agricultura.

Ion Sandu, directorul ANM, a precizat ca in aceste luni precipitatiile vor fi mult sub norma climatologica, in special in partea de sud-est, sud si vest a tarii.

"In luna august, prognoza meteo arata si mai rau. Cantitatile de precipitatii se pot situa sub normele climatologice, in sud-estul si sudul tarii. Si in luna septembrie, cantitatea de precipitatii se va situa sub norma climatologica. Imi doresc sa nu se realizeze aceste prognoze. Gradul lor de realizare este de 60-70%", a declarat Ion Sandu, in cadrul conferintei organizate astazi, cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei.

In ceea ce priveste lunile de primavara, Ion Sandu a declarat ca acestea vor fi bogate in precipitatii in luna mai.

"In aprilie vor fi precipitatii cel putin egale cu normele climatologice in partea de vest si in partea de sud-est a tarii. In luna mai, cantitatile de precipitatii vor fi mari. In luna iunie vor fi precipitatii, daca nu peste normele climatologice, cel putin egale cu acestea”, a adaugat Ion Sandu.


Sursa foto: www.vestic.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea