Social

#carburanti #parcuri #benzinarii #padure #regulament #amplasare

Amplasarea benzinariilor in spatii verzi si piete publice va fi interzisa in Capitala

Amplasarea benzinariilor in zona Centrului Istoric, in piete publice, precum si in spatii verzi (padure, parcuri, scuaruri si gradini) va fi interzisa. Aceasta prevedere figureaza in noul regulament aprobat ieri in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Gheorghe Patrascu, arhitectul-sef al Capitalei, a declarat pentru Mediafax ca documentul a fost elaborat tinandu-se cont de decizia din 2010 a Consiliului Concurentei, precum si de opiniile reprezentantilor lanturilor de distributie a carburantilor.

Consiliul Concurentei a decis la inceputul lui iulie 2010 ca interdictia impusa in 2004 de CGMB privind construirea de benzinarii in centrul Bucurestiului incalca Legea Concurentei. Aceasta lege interzice orice actiuni ale administratiei publice sau centrale ce pot avea ca efect restrangerea, impiedicarea sau denaturarea concurentei.

Ca urmare a deciziei Consiliului Concurentei, consilierii generali au aprobat in august 2012 o hotarare prin care se stabileau criteriile si zonele in care pot fi amplasate benzinariile.

Sursa foto: dailybusiness.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea