Social

#departamentul de stat al sua #raport #salariu minim #munca #drepturi

Americanii ne plang de mila. In Romania se munceste pana la extenuare, pe salarii mizere

Un sfert dintre angajatii din Romania au avut salariul minim pe economie in 2014, se arata in Raportul international privind situatia respectarii drepturilor omului in Romania in 2014, publicat ieri de Ambasada SUA la Bucuresti.

In cursul anului trecut, interdictia folosirii de forta de munca fara contract a fost aplicata limitat, in parte din cauza coruptiei din cadrul Inspectiei Muncii, dar si pentru ca atat angajatorii, cat si angajatii au avut de castigat de pe urma platii de impozite reduse ca urmare a muncii fara contract sau a primirii unui salariu suplimentar la negru, scrie ziare.com.

"Liderii sindicali s-au plans ca incalcarea regulilor privind orele suplimentare a reprezentat principala problema cu care s-au confruntat membrii de sindicat, intrucat angajatilor li s-a cerut sa lucreze peste limita maxima legala de ore suplimentare, plata prevazuta prin lege pentru aceste ore nefiind intotdeauna efectuata”, se arata in document.

In plus, se sustine si faptul ca, in cursul anului trecut, "aproximativ un sfert din numarul total al angajatilor au primit doar salariul minim".  Se mai mentioneaza si faptul ca muncitorii nu pot evita situatiile care le pun in pericol sanatatea sau siguranta fara a risca sa-si piarda locul de munca.

Sursa foto: timpulvn.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea