Social

#criza #cort #oras #sua #american

Americanii din marile orase se muta in orase de corturi

Americanii din California inventeaza "Tent cities", adica "Orasele din corturi ", anunta Realitatea TV. Dupa ce criza mondiala le-a afectat joburile, fapt ce a dus la imposibilitatea de a-si plati ratele si implicit pierderea caselor in care locuiau, americanii s-au refugiat cu familiile in corturi, pe care le-au asezat in tabere, in vecinatatea marilor orase .

Presa americana a inceput sa vorbeasca din ce in ce mai mult despre “orasele de corturi” care se contureaza in vecinatatea marilor orase americane. Se pare ca aceste orase devin din ce in ce mai populate dupa ce americanii de rand si-au pierdut locurile de munca, si mai apoi casele, pentru ca nu si-au mai putut plati creditele.

Un astfel de “tent city” se afla langa Sacramento, in el adapostindu-se 300 de oameni. Majoritatea acestora au ajuns aici dupa izbucnirea crizei, cand nu au mai putit achita ipotecile caselor in care locuiau.    

Conform autoritatilor care administreaza aceste locuri, ritmul in care se populeaza adaposturile este ridicat, de aceea au inceput sa apara probleme precum lipsa unor paturi pentru nou-veniti.

Locuitorii acestor orase de corturi spera ca planul de salvare a economiei pe care l-a aprobat Barack Obama sa dea rezultate iar “somerii crizei” sa isi poata gasi locuri de munca, pentru a putea reveni la un trai normal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea