Social

#americani #bolnavi #tratamente #scump #amanare

Americanii bolnavi cronic amana tratamentul din cauza costurilor

Sistemul de sanatate american este cel mai scump si cel mai putin sigur pentru persoanele care sufera de boli cronice si care, in numar mare, amana sa se trateze din cauza costurilor, afirma un studiu american.

Studiul, finantat de fundatia privata de promovare a sanatatii Commonwealth Fund a comparat sistemele medicale a opt tari industrializate, informeaza AFP. In cadrul studiului, au fost chestionati 7.500 de pacienti suferind de boli cronice precum diabet sau hipertensiune din Australia, Canada, Franta, Germania, Olanda, Noua Zeelanda , Marea Britanie si Statele Unite.

Peste jumatate dintre pacientii americani chestionati (54%) au marturisit ca nu se tratateaza, amana tratamentul sau nu isi cumpara medicamentele prescrise pentru ca nu-si permit. Chiar printre bolnavii care au asigurare medicala , doi americani din cinci (43%) au amanat tratamentul din cauza pretului. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea