Social

#america #razboi #irak

Americanii ar putea parasi de tot Irakul pana in 2010

Statele Unite si Irakul se apropie cu pasi repezi de incheierea unei intelegeri, privind retragerea definitiva a trupelor americane din aceasta tara, pana in 2010, relateaza Associated Press.

Stirea a fost dezvaluita de doua surse oficiale irakiene, care au facut declaratiile sub protectia anonimatului, de frica sa nu influenteze negativ tratativele, aflate in plina desfasurare. Conform acestora, americanii ar urma sa le „cedeze“ irakienilor portiuni din asa-numita Zona Verde, ultrasecurizata, din centrul Bagdadului, unde se afla Ambasada SUA , pana la sfarsitul lui 2008.

Oficialii din Bagdad, citati de AP, au mai precizat ca data-limita de retragere a americanilor ar fi octombrie 2010 , iar personalul administrativ ramas ar urma sa revina in tara, peste maximum trei ani.

Discutiile nu sunt inca finalizate , una dintre cele mai spinoase piedici in calea intelegerii fiind solicitarea administratiei de la Washington, care doreste ca soldatii americani acuzati de infractiuni sa nu fie judecati conform legilor irakiene.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea