Social

# amenzi uriase # vaccinare obligatorie #austria #vaccinare

Amenzi uriase pentru cei care refuza sa se vaccineze! Tara care a introdus vaccinarea obligatorie!

Autoritatile din Austria au introdus vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele de peste 18 ani. Cei care refuza sa se imunizeze risca amenzi usturatoare. 

 

Autoritatile din Austria iau masuri drastice pentru prevenirea imbolnavirilor si introduc vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele peste 18 ani. Cei care nu se supun regulilor vor plati sanctiuni uriase. Legea vaccinarii a fost votata in parlament cu majoritate de voturi (137 pentru si 33 impotriva) si va intra in vigoare de la 1 februarie.  

Odata ce legea intra in vigoare, la 1 februarie, cetatenii au la dispozitie o luna si jumatate pentru a se imuniza. Incepand cu 15 martie, autoritatile vor putea trece la verificarea si amendarea, cu pana la 600 de euro, a celor care nu sunt vaccinati.

 „Asa cum era prevazut, vom face vaccinarea obligatorie de la inceputul lui februarie pentru cei de peste 18 ani”, a declarat seful conservator al guvernului, potrivit AFP.

 „Este un proiect sensibil, dar conform Constitutiei, si care necesita o faza de adaptare, menita sa le permita celor reticenti sa se vaccineze pana la jumatatea lui martie.

Dupa aceea vor fi efectuate controale si a nu fi vaccinat va reprezenta un delict pasibil de sanctiuni financiare intre 600 si 3.600 de euro, in caz de recidiva”, a adaugat acesta.

Ce exceptii au fost stabilite

Exista si cateva exceptii de la aceasta lege. Persoanele insarcinate si cele care nu pot fi vaccinate din motive medicale. Insa sesizarea acestor exceptii in registrul national al vaccinarilor nu va fi posibila decat incepand cu luna aprilie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea