Social

#amenzi parinti # copii scoala #scoala

Amenzi pentru parintii care nu isi duc copiii la timp la scoala

Amendarea parintilor care isi duc copiii in vacanta in timpul scolii este o practica implementata de mult timp in scolile din Marea Britanie, insa acum guvernul a dat verde si extinderii penalizarii in cazul intarzierilor repetate. Astfel, daca elevii intarzie constant, parintii vor scoate din buzunar 60-120 de lire.

Consiliile si scolile din West Midlands, Hampshire si Essex au decis extinderea penalizărilor fixe de 60 de lire sterline pe care le dadeau parintilor care isi duceau copiii in vacanta in timpul scolii, la cazurile de intarziere frecventa a elevilor, scrie Mediafax citand publicatia britanica The Telegraph..

Familiilor li s-au spus că ar putea fi urmărite penal dacă nu plătesc amenda în termen de 28 de zile. Decizia a venit imediat dupa ce duminica guvernul britanic a declarat că este corect ca şcolile să monitorizeze cazurile de întârziere a elevilor şi să le "atenţioneze" acolo unde devin o preocupare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea