Social

Amenzi intre 30 si 50 milioane de lei vechi pentru soferii prinsi fara asigurare si revizie tehnica

Guvernul a decis ieri, printr-o hotarare de urgenta, ca, incepand de la 1 aprilie 2006, oricarui mijloc de transport gasit in circulatie pe drumuri publice in termen de 90 de zile de la data expirarii asigurarii (RCA) si a reviziei tehnice i se va suspenda de drept inmatricularea. Mai mult, posesorul va fi amendat cu sume intre 30 si 50 milioane de lei vechi.




De asemenea, Florin Nan, director in Ministerul Administratiei si Internelor , a precizat ca pana la 1 aprilie 2006 va fi intocmita o baza de date, in colaborare cu Registrul Auto Roman si societatile de asigurare, astfel incat sa existe o imagine cat mai fidela asupra situatiei existente a autovehiculelor care nu respecta legislatia in vigoare privind circulatia pe drumurile publice. Practic, vor fi monitorizate toate autovehiculele de pe teritoriul Romaniei, dar se va da o atentie deosebita celor inmatriculate pe firme, intrucat s-a constatat existenta in circulatie a unui mare numar de masini astfel inmatriculate, dar persoanele juridice respective au fost de mult lichidate, astfel ca sunt utilizate de persoane fizice, care nu mai au nici o legatura cu respectivele firme. In cazul in care posesorul unui autovehicul fara RCA sau inspectie tehnica valabila doreste sa-l reinmatriculeze, va trebui doar sa prezinte documentele care sa ateste la politie intrarea in legalitate , moment din care suspendarea inmatricularii va fi anulata. Nu vor fi amendati proprietarii masinilor care nu circula din diverse motive pe drumuri publice.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea