Social

#opera #amelia antoniu #spital #infectie #coma

Amelia Antoniu, solista a Operetei Nationale, in coma din cauza unei infectii contractate in spital

Amelia Antoniu , prim-solista Teatrului National de Opereta " Ion Dacian " din capitala, a ajuns in coma din cauza unei infectii contractate in spital.

Artista, in varsta de 36 ani, s-a internat zilele trecute in Spitalul CFR2 pentru o interventie chirurgicala de cauterizare a unei rani pe colul uterin. Dupa operatie, aceasta a fost transferata la sectia de Terapie Intensiva a spitalului unde a contractat se pare o infectie intraspitaliceasca ce a dus-o in coma.

Potrivit Romania Libera, cazul Ameliei nu este primul de acest gen. Conducerea spitalului CFR2 a dorit insa sa musamalizeze totul.

"Cu ceva timp in urma au fost inca sase astfel de cazuri care, din fericire, nu au fost mortale. Si o alta femeie, operata a doua zi dupa Amelia Antoniu se afla la fel, in coma. Amelia Antoniu a suferit ceea ce se numeste un soc toxico-septic", a declarat un medic din interiorul CFR2 pentru Romania Libera.

In urma acestor accidente, doi medici de la sectia de Ginecologie au facut un memoriu adresat Ministerului Sanatatii, desi au fost amenintati ca vor fi dati afara.

"Fiica mea a plecat razand la spital. Era sigura ca totul va fi bine si ca se va intoarce acasa imediat. Voi purta acest razboi cu autoritatile medicale responsabile pana la capat, indiferent daca fiica mea va supravietui sau nu, pentru ca astfel de lucruri sa nu li se mai intample si altora. Sa nu mai moara si copiii altor mame. Astfel de tragedii nu trebuie musamalizate", a fost declaratia mamei artistei aflata acum in coma.

O comisie a Ministerului Transporturilor, in a carui subordine se afla Spitalul CFR 2, a inchis sectia de Ginecologie si a luat probe epidemiologice din spital. Acestea au fost duse la laborator pentru a se stabili de ce natura este virusul care a adus doua femei in pragul mortii.

 

Citeste si

Spitalele din Romania te supun riscului infectiilor cu bacterii mortale 

Sotul Ameliei Antoniu: "Doua zile nu i-au facut nimic la spitalul CF2"

Managerii de spitale, obligati sa ascunda infectiile mortale!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea