Social

Ambulantele private ajung la pacient in 15 minute

Rapiditatea interventiei si eficienta actului medical sunt doua dintre atuurile Salvarilor particulare. Pretul unei consultatii acordate de medicii de pe Salvarile particulare variaza intre 90 si 200 de lei, in cazul in care solicitantul nu detine un abonament la un centru de sanatate particular. Transportul unui pacient intre localitati sau in strainatate presupune o taxa suplimentara de pana la doi euro pe kilometru. Rapiditatea interventiei si eficienta actului medical sunt doua dintre atuurile serviciilor private de ambulanta. O consultatie la Ambulanta Puls (973), prima statie privata de Salvare infiintata in Romania in urma cu 16 ani, costa 199 de lei si include, potrivit dr. Laurentiu Luca, directorul serviciului, deplasarea, consultatia pentru diverse specialitati, tratamentul de urgenta, eliberarea de retete medicale si internarea. Ambulanta pentru cazuri speciale ajunge in zece minute si costa 299 de lei. Puls mai ofera la domiciliu si realizarea unui set de 15 analize prin recoltarea de sange si a sumarului de urina, cu rezultat pe loc sau in 24 de ore (194 de lei) si ecografii abdominale cu imagine fotografica (249 de lei). Transportul pacientului in tara sau strainatate costa 2 euro/km. Analizele si investigatiile medicale pot fi facute si la locul de munca al solicitantului. Persoanele care au nevoie de monitorizare permanenta au la dispozitie mai multe tipuri de abonamente, in functie de propriile necesitati.

Transporturi medicalizate avion-ambulanta

Un alt serviciu privat de ambulanta este cel al diviziei medicale BGS (9505), unde consultatia are tarif unic: 200 de lei. Ea include investigatii, tratament medical de urgenta si transportul la spital. Ambulanta BGS, care dispune si de un sistem de abonare adresat persoanelor fizice si juridice, mai asigura transporturi medicalizate cu avion-ambulanta, consiliere medicala telefonica sau monitorizarea pacientilor spitalizati, potrivit dr. Cristian Marcu, coordonatorul serviciului. Timpul de raspuns la un caz variaza intre 15 si 30 de minute. Serviciul de ambulanta Doris (9655) percepe un tarif cuprins intre 90 de lei (medic de medicina generala) si 150 de lei ( medic specialist ). Transportul pacientului la spital se taxeaza suplimentar cu 125 de lei. Rezultatele analizelor efectuate la domiciliu (6 lei analiza) sunt trimise acasa in 24 de ore.

Ambulante private in tara

Ambulanta Centrului de Diagnostic Imagistic Neuromed - Timisoara asigura numai urgentele de gradul doi (mica chirurgie, asistenta pediatrica, transport specializat), serviciile fiind decontate de sanatate . Potrivit managerului Lucian Florea, ambulanta va dispune in circa o luna si jumatate si de un elicopter. UMANServ – Valcea - Consultatia costa intre 88 si 188 de lei. Pentru distante care depasesc 10 km se percepe o taxa de 2,39 lei/km. Efectuarea analizelor prin recoltarea de sange la domiciliu costa 55 de lei. MEDA - Brasov - Asigura numai consultatii de medicina generala: 100 de lei pe timpul zilei, 150 de lei pe timpul noptii. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.