Social

# SABIF #entorse # luxatii #ambulanta # fracturi

Ambulanta, in alerta! Numar dublu de entorse si luxatii

In ultimele 24, Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a inregistrat 1.242 de solicitari, dintre acestea 627 reprezentand cazuri grave si foarte grave, a anuntat managerul SABIF, medicul Alis Grasu.

„In ultimele 24 de ore, de luni de la ora 8:00 pana marti ora 8:00, 1.242 de persoane in Bucuresti si Ilfov au avut nevoie de Ambulanta, dintre acestea 627 au prezentat urgente de cod rosu — cazuri foarte grave — si urgente de cod galben — cazuri grave. Din totalul urgentelor, 84 de cazuri au fost pentru persoane care se aflau in locuri publice. Dintre acestea 26 au fost persoane fara adapost, care au fost transportate la adaposturile primariilor”, a afirmat managerul SABIF.

Medicul a precizat ca au fost inregistrate peste 30 de solicitari pentru fracturi, entorse, luxatii.

Si la Sectia de ortopedie a Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti s-a dublat numarul persoanelor care au siferit fracturi, entorse, luxatii.

“80 de pacienti s-au prezentat la Ortopedie de ieri (n.r. luni) de la ora 8:00 pana astazi la ora 8:00. Ceea ce inseamna o dublare sau chiar triplare a numarului de cazuri. Este vorba de fracturi, luxatii, contuzii articulare, contuzii osoase”, a spus purtatorul de cuvant al institutiei, medicul Leonard Grecescu., potrivit Agerpres.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea