Social

#vize #austria #turcia #scandal #mae

Ambasada Romaniei la Ankara acuzata de trafic de vize

Un cotidian regional austriac a acuzat sambata doi functionari ai Ambasadei Romaniei la Ankara ca au fost implicati intr-o retea care a facilitat imigratia ilegala a turcilor catre Austria.

Cotidianul "Salzburger Nachrichten" a publicat un articol care sustine implicarea a doi functionari ai Amabasadei Romaniei din capitala turca intr-o retea care a facilitat accesul a mii de turci in Austria, prin Romania si Ungaria. Publicatia a anuntat si ca cei doi ar fi fost arestati in 2008.

Ministerul Afacerilor Externe a negat in totalitate acuzatiile austriecilor, aratand ca Romania nu putea sa faciliteze in nici un fel accesul turcilor in provincia austriaca Salzburg. 

"MAE a verificat si a constatat ca informatia potrivit careia doi functionari ai Ambasadei romane la Ankara ar fi fost arestati nu se confirma, dar ceea de putem preciza in acest moment este ca Romania nu a eliberat si nu poate elibera, pana cand adera la Spatiul Schengen , decat vize cu valabilitate pe teritoriul tarii noastre. Cu vizele eliberate de ambasadele romanesti, cetatenii straini nu pot intra si nu pot calatori decat in Romania", a declarat purtatorul de cuvant al MAE, Alin Serbanescu, citat de Gandul.

La o zi dupa publicarea articolului, ministrul de Externe Cristian Diaconescu a ajuns in Austria pentru a participa la forumul Europa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea