Social

"Am facut istorie in fata Milanului"

Bologna e echipa momentului in Italia. Cu Vali Nastase impecabil in defensiva, formatia lui Carlo Mazzone a invins pe AC Milan chiar pe "San Siro". Ieri, ex-dinamovistul era in noualea cer: "Am facut istorie. Dupa 41 de ani, Bologna a reusit sa invinga marele Milan". Libertatea: Cum ati realizat surpriza? Vali Nastase: Nici noi nu ne dam seama. Ce sa va spun, nici nu visam sa invingem pe Milan. Punctele astea nu erau in vizorul nostru, dar uite ca le-am luat. Care a fost secretul succesului? Ne-am aparat pe tot parcursul meciului. Cred ca 70 de minute Milanul a stat numai in terenul nostru. A fost o presiune extraordinara, insa am rezistat, mai ales noi, fundasii. Eu cred ca nu ne-au luat in serios. Ne-au privit de sus si i-am ars. Cum e sa joci impotriva lui Maldini, sevcenko , Kaka sau Crespo? Sunt jucatori super si a fost o onoare ca am evoluat pe acelasi teren cu ei. Ai debutat in Serie A tot intr-un meci impotriva Milanului. Da, in tur. A fost nasol, am jucat prost si am luat bataie cu 2-0. Cum ai reusit sa te impui in Italia? Prin munca, multa munca. Am tras din greu la antrenamente, m-au a- jutat si coechipierii, si antrenorul Mazzone, care mi-a dat incredere. Esti pregatit de un tehnician legendar, de 68 de ani, cel mai batran din fotbalul mare. in Romania se spune ca Mazzone seamana cu Halagian . Doar la varsta si la sex. Nu pot sa fac o comparatie, pentru ca n-am fost antrenat de Halagian. Mazzone e un tip complex. La el nu conteaza numele, ci forma in care se afla jucatorul. Schimba formula de echipa mereu. si are o mare calitate: reconditioneaza jucatorii plafonati. Regreti ca nu esti mai tanar? Regret ca nu am plecat din Romania mai devreme, pe la 21-22 de ani. As fi ajuns mai sus acum. Dar si asa e bine. De ce crezi ca Zicu nu a reusit sa se impuna in Serie A? Nu e treaba mea. Cred ca nu s-a adaptat. Cei tineri se gandesc: "Mama, ce mare fotbalist sunt". stiti cum e, au bani, au masini, sunt neinsurati, petrec prin discoteci, nu le mai sta capul la antrenamente. si eu daca eram tanar tot asa faceam. La nationala ai debutat in 1999. Dupa sase ani, ai fost convocat din nou. Victor Piturca m-a folosit atunci, contra Belgiei parca, tot el m-a chemat si acum. Sper sa confirm forma buna in care ma aflu. Ce faci in afara fotbalului? Ma odihnesc si ma bucur de linistea orasului. Bologna a fost aleasa localitatea numarul unu din Italia din punct de vedere al civilizatiei. Nu ma uit dupa fete, pentru ca sunt urate, iar seara merg cu Locatelli si cu alti colegi la restaurant.

E pe locul 11 in Serie A

Inter Milano a castigat, duminica, in deplasare, cu scorul de 2-0, meciul sustinut in compania celor de la Palermo, in etapa a 21-a a campionatului Italiei. in clasament conduce Juventus Torino (50 de puncte), urmata de Milan (42 de puncte) si de Udinese (34 de puncte). Bologna e pe locul 11, cu 27 de puncte.

Valentin Vasile Nastase

* fundas central
* nascut la 4 octombrie 1974 (Calinesti, Arges)
* 185 cm, 78 Kg
* cariera: CSs Aripi Pitesti (1992-1993), Gloria (1993-1994), FC Arges (1994-1999), Dinamo (1999-2002), Genoa (2001-2003, Serie B), Palermo (2003-2004, Serie B), Bologna (2004-prezent).
* meciuri/ goluri in Divizia A: 205/ 4.
* meciuri/ goluri in Serie B: 37/ 1.
* meciuri/ goluri in cupele europene: 13/ 0.
* meciuri/ goluri in Serie A: 14/ 0.
* meciuri/ goluri la nationala: 3/ 0.
* debut la nationala: 28 aprilie 1999 (Romania - Belgia 1-0).
* palmares: doua titluri (2000 si 2002) si doua cupe (2000 si 2001) cu Dinamo, promovare cu Palermo in Serie A (2004).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea