Social

# localitati carantina #localitati #carantina #bucuresti

Alte doua localitati de langa Bucuresti, in carantina!

Situatia este tot mai grava in localitatile de langa Bucuresti, dar si in intreaga tara. Tot mai multe localitati intra in carantina. Dupa ce incepand de aseara au intrat in carantina localitatile Berceni si Clinceni, incepand de astazi, de la ora 22:00 vor intra in carantina si localitatile Chiajna si Bragadiru.

 

 

Situatia este tot mai grava in tot judetul Ilfov, unde rate de infectare este de peste 7 infectari la mia de locuitori, in tot mai multe localitati. 

Se va putea intra si iesi din cele doua localitati doar in baza unei adeverinte de serviciu, a unei legitimatii si a unei declaratii pe proprie raspundere. Se vor inchide toate barurile, cafenelele si restaurantele, chiar daca functionau in regim de terase.

Toate barurile, restaurantele si cafenelele vor fi inchise, chiar daca pana acum functionau ca terase. De asemenea, sunt interzise orice tip de evenimente si petreceri sau intruniri.

Va fi interzisa si circulatia si stationarea in spatii publice a persoanelor, cu exceptia motivelor bine justificate, precum deplasarea la serviciu, la medic, pentru realizarea de activitati agricole .s.a., pe baza unei declarativbi pe proprie raspundere, legitimatiei de serviciu sau a adeverintei eliberate de angajator. Deplasarile la locul de munca se fac pe baza unei legitimatii de serviciu sau a unei adeverinte eliberate de angajator si a unei declaratii pe proprie raspundere.

De asemenea, sunt interzise intrarea si iesirea din localitati pe alte cai de acces decat cele deschise circulatiei publice de pe drumurile nationale, judetene, comunale si forestiere vor fi interzise.

DSP si INSP au mai propus carantinarea a inca zece localitati din apropierea Bucurestiului, unde rata de infectare depaseste 9 la mia de locuitori. Este vorba despre Popesti Leordeni, Otopeni, 1 Decembrie, Mogosoaia, Dobroiesti, Buftea, Bragadiru, Chiajna, Corbeanca si Snagov, insa deoarece exista multe persoane care fac naveta pentru a merge la munca, efectul nu ar fi cel dorit in cazul acestor localitati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea