Social

#senat #guvern #dublare #alocatii copii

Alocatiile copiilor se vor mari mai repede. Senatul a respins amanarea dublarii alocatiilor

Alocatiilor copiilor se vor mari mai devreme. Senatul a respins proiectul de ordonanta de urgenta privind amanarea, pana la data de 1 august, a Legii care dubleaza alocatiilor copiilor pana la 300 lei, informeaza Mediafax.

Pentru respingerea proiectului au votat 95 de senatori, iar 14 au fost “impotriva.”

In luna decembrie a anului trecut, Camera Deputatilor a votat propunerea legislativa care prevede dublarea alocatiei pentru copiii intre 2 si 18 ani, suma care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Legea a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis la 14 ianuarie. Guvernul, insa, a aprobat o ordonanta de urgenta pentru amanarea termenului de intrare in vigoare a legii pana la 1 august, cand va avea loc rectificarea bugetara.

Senatul este primul for legislativ sesizat, decizionala fiind Camera Deputatilor.

Cati bani vor primi copiii

Daca si Camera Deputatilor va vota respingerea proiectului de amanare, alocatiile se vor dubla. Acestea vor fi in cuantum de:

  • 600 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
  • 300 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani;
  • 600 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, in cazul copilului cu handicap.

Spre sfarsitul anului trecut, a aparut legea potrivit careia incepand cu 1 ianuarie 2020, alocatiile copiilor se majoreaza in fiecare an cu 100% din rata medie anuala a inflatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea