Social

#romani alimente exotice #Cassava #legume exotice

Alimentele exotice ii baga in spital pe romani! Leguma otravitoare care se gaseste in toate magazinele

Legumele exotice le pun romanilor viata in pericol! Din cauza ca nu stim cum sa le consumam si ca pe ambalaj nu se regasesc astfel de informatii, riscam sa ajungem la spital!

O bucuresteanca, in varsta de 38 de ani, era sa-si piarda viata dupa ce a mancat o astfel de leguma, despre care credea ca este turmeric. In realitatea, a cumparat dintr-un supermarket Cassava, leguma care, cosumata in stare cruda, este otravitoare. Cassava are un continut ridicat de cianura si duce la paralizie sau chiar moarte daca nu este pregatita termic.

Georgiana, adepta unui stil de viata sanatos, a povestit pe Facebook cum, in urma cu doua seri, a ajuns la un spital din Bucuresti din cauza acestei legume. A cumparat-o din supermarket, unde nu avea nicio eticheta, dar se afla la sortimentul de legume-fructe: „Ajunsa acasa l-am spalat, l-am decojit, si am observat ca nu are culoarea portocalie in interior ca si turmericul, insa pentru ca l -am gasit la fructe, am presupus ca este un fruct exotic. Mare greseala! L-am taiat rondele si am muscat din el, avea un gust usor dulceag, suculent.Am mancat linistita vreo trei-patru rondele , dupa care m-am intrebat ce beneficii are pentru sanatate?! Am luat bonul fiscal si am gasit denumirea,,CASSAVE”. Am citit pe internet, constatand ingrozita ca aceasta planta, consumata in stare cruda este otravitoare”.

Georgiana a ajuns la spital, unde a avut nevoie de oxigenoterapie. “Doctorul de la toxicologie mentionandu-mi ca, daca as fi consumat toata radacina, as fi pasit in ,,lumea celor drepti”!”.

Sursa foto: britannica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea