Social

# alexandru rafila #coronavirus #imunizare populatie #declaratii Alexandru Rafila

Alexandru Rafila: Va dura 15 ani sa ne imunizam pe cale naturala

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a declarat ca noul coronavirus nu va disparea nici dupa cel de-al doilea val si ca va trebui sa ne obisnuim sa traim cu el in urmatorii ani.

 

Acesta a declarat ca studiile de seroprevalenta au aratat ca un procent foarte mic al populatiei a trecut prin boala si ca singura solutie pentru incetinirea raspandirii virusului este imunizarea prin vaccinare.  In caz contrar, imunizarea pe cale naturala ar dura circa 15 ani.

“Virusul nu dispare dupa al doilea val. Oamenii trebuie sa inteleaga ca vom trai cu acest virus in anii urmatori.

Vaccinul va opri raspandirea, dar boala va reizbucni, vor aparea focare ici si colo, insa ele vor putea fi controlate mult mai usor”, a mai explicat specialistul, potrivit digi24.ro.

Rafila a mai explicat ca abia dupa aparitia unui vaccinare lumea se va putea intoarce la o viata normala, fara masca, chiar daca inceteaza starea de urgenta sau de alerta.

„Oamenii au inteles ca dupa starea de urgenta se intorc la normal. Si s-au relaxat, si apoi au aparut acele cresteri de cazuri. Vaccinul ne va permite sa ne relaxam comportamental”, a mai afirmat Rafila.

Acesta a explicat ca va dura aproximativ 15 ani pana cand macar trei sferturi din populatia Romaniei va fi imunizata pe cale naturala.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea