Social

# infectari #coronavirus #scoala # alexandru rafila

Alexandru Rafila, semnal de ALARMA: Dupa inceperea scolii va creste numarul de infectari cu COVID-19

Reprezentantul Romaniei la OMS, Alexandru Rafila, a declarat ca numarul cazurilor de coronavirus va creste dupa inceperea anului scolar.

Acesta a precizat ca in fiecare tara s-a intamplat acest lucru, insa situatia se va schimba daca nu se va intra intr-o zonă de descrestere si se vor inregistra in fiecare zi intre 1.200 si 1.400 de cazuri. Acest lucru va pune presiune pe sistemul de sanatate.

"Nu cred ca a existat vreo tara in care reintoarcerea copiilor la scoala sa nu fie insotita si de o crestere. Dar acum sunt doua elemente pe care le-as discuta. Daca pana la inceperea anului scolar intram intr-un trend descendent, sa dea Dumnezeu sa intram in urmatoarele trei saptamani, atunci aceasta crestere, daca va fi controlata prin masurile pe care reusim sa le luam impreuna. Nu o reuseasca doar Guvernul, trebuie clar parteneriatul copii, parinti, cadre didactice si bineinteles administratie. Daca intram intr-o zona de descrestere, cresterea fiind moderata ar putea sa fie suportabila, dar daca noi nu intram intr-o zona de descrestere si continuam acest platou sau cum doriti sa il denumiti si avem in fiecare zi intre 1.200 si 1.400 de cazuri. In plus o sa mai avem in crestere datorata inceperii scolilor, atunci sigur ca problematica se va schimba, in sensul ca va reincepe presiunea asupra sistemului de sanatate, care oricum este in unele zone din tara la limita, pentru ca mai mult de jumate din paturile la terapie intensiva sunt ocupate", a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

In opinia medicului, ar trebui regandita interactiunea copiilor cu persoanele varstnice din familie, odata cu inceperea scolii.

"Ceea ce cred ca ar mai fi de facut odata cu inceperea scolii ar fi regandirea interactiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele varstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar sa respecte anumite proceduri interne ale familiei, in care interactiunea cu varstnicii care au boli cronice sa fie oarecum la distanta, sa se ia masurile legate de masca. Utilizezi masca si in casa, de exemplu, daca vreau sa stau cu bunicul meu, si o utilizeaza si el. Cred ca lucrul acesta trebuie din nou discutat, pentru ca nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de inceperea scolilor in mod evident," a adaugat Rafila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea