Social

# alexandru rafila #omicron #tulpina din africa de sud

Alexandru Rafila, despre tulpina Omicron: "In loc sa avem sarbatori linistite, facem tot posibilul sa le stricam"

 

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat ca von avea trei scenarii de evolutie a pandemiei in Romania. Sub influenta noii tulpini din Africa de Sud, Omicron, Rafila sustine ca von avea trei scenarii de evolutie, in functie de comportamentul individual care este “cel care o sa dicteze situatia de sarbatori”. 

Mai mult, Rafila s-a aratat ingrijorat de modul in care sunt defasurate targurile de Craciun din Capitala, unde masurile de protectie nu sunt respectate. 

„Lumea are impresia ca pandemia s-a incheiat. In loc sa avem sarbatori linistite, facem tot posibilul sa le stricam. Comportamentul individual este cel care o sa dicteze situatia pe care o sa o intampinam de sarbatori si mai ales dupa sarbatori, in ianuarie. Faptul ca ne aflam pe un trend descendent ar trebui consolidat. Macar sa se goleasca spitalele. Inca sunt cifre ingrijoratoare. Asteptarile doar din partea Ministerului Sanatatii sunt insuficiente", a precizat Alexandru Rafila, luni seara la Romania TV.

Trei scenarii diferite pentru varianta Omicron

Alexandru Rafila a declarat ca exista trei scenarii diferite pentru modul de transmitere a variantei Omicron in Romania.

“Pana acum, aceasta varianta se transmite mai repede decat celelalte. De aici plecam cu 3 scenarii. Cel favorabil ar fi ca acesta sa se transmita mai repede, dar patogenitatea sa fie mai mica. Ar deveni o viroza respiratorie obisnuita. Celelalte doua scenarii nu sunt la fel de optimiste. A doua varianta ar putea fi cu simptomatologie nemodificata fata de varianta Delta. Asta ar duce la o si mai mare aglomerare a sistemului de sanatate.

Cel mai rau scenariu ar putea consta intr-o evolutie in care ai un numar mare de cazuri si o simptomatologie mai grava decat in cazul variantei Delta. Eu cred ca o sa fie una dintre primele doua variante. In general, in cazul acestor viroze, cu cat creste transmisibilitatea, s-a observat ca patogenitatea tinde sa scada”, a precizat ministrul Alexandru Rafila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea