Social

# numar cazuri coronavirus # alexandru rafila #coronavirus

Alexandru Rafila, despre explozia numarului de cazuri de coronavirus: Lucrurile sunt foarte ingrijoratoare si se vor accentua

Romania are cel mai mare numar de cazuri de coronavirus din Europa, raportat la numarul de locuitori. Astazi (8 iulie n.r.) a fost raportat cel mai mare bilant de pana acum: 555 de noi cazuri in ultimele 24 de ore.

Reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii, Alexandru Rafila, trage un semnal de alarma si spune ca situația se poate agrava daca oamenii nu vor respecta masurile impuse de autoritati

"Nu este nimic neasteptat. Cred ca oricine are cunostinte minimale despre modul de transmitere a acestei infectii si a observat două lucruri importante: mesajele care au venit pe toata canelele de media, care erau foarte contradictorii si multe persoane au asteptat aceste mesaje ca sa nu respecte cele trei-patru reguli extrem de simple," a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

Alexandru Rafila: Situatia s-ar putea inrautati

Medicul atrage atentia ca lucrurile sunt foarte ingrijoratoare si ele se vor accentua. Acesta a prezentat si o serie de solutii, dar a precizat ca depinde doar de populatie ca numarul cazurilor sa scada de la o zi la alta.

"Daca o sa reusim sa transmitem un mesaj coerent din toate directiile catre public si vom dezvolta un soi de atitudine civica care sa-i impulsioneze pe cei care nu respecta regulile si sa le impunem prin atitudine civica sa le respecte si daca se vor implica si autoritatile locale, atunci, in doua saptamani putem sa transformam trendul acesta crescator intr-unul descrescator.

 

Daca incepand de maine populatia va avea un comportament exemplar, atunci trendul se schimba si peste doua saptamani incepem sa vedem schimbari," a adaugat Alexandru Rafila.

Pana pe 8 iulie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienti vindecati si 1.485 de pacienti asimptomatici, externati la 10 zile după depistare.

 

 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea