Social

# alexandru rafila

Alexandru Rafila: Al doilea val de coronavirus s-ar putea suprapune cu sezonul de gripa

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbilogie, a declarat ca in toamna ne-am putea confrunta cu un al doilea val de infectii cu noul coronavirus. Acesta ar putea sa se suprapuna cu sezonul gripei, de aceea trebuie luate masuri de precautie din timp.

”La întrecerile sportive, la adunările mari de oameni nu vor putea fi implementare. Rămâne să vedem ce tip de mască vom purta, pentru că măștile medicale sunt destul de limitate, nu se găsesc, să vedem de unde le procurăm, sau vor fi măști textile, dar acestea nu au o protecție bună. Măsurile trebuie verificate din două în două săptămâni, pentru că dacă bola revine, trebuie revenit la măsurile inițiale.

Ar trebui ca într-o clasă să nu fie mai mult de 15 elevi. Nu mai putem continua cu această inactivitate economică, pentru că sistemul de sănătate este foarte afectat. Sfatul meu pentru autorități este să se pregătească să cumpere vaccinul antigripal de pe acum, pentru că o să fie o cerere foarte mare. Trebuie să evităm o coinfecție, cu gripă și cu noul coronavirus, la toamnă.

Sunt două variante: el să producă îmbolnăviri până producem un vaccin și se imunizează toată populația sau să dispară. E posibil un nou val, dar, până la toamnă, toată lumea se va obișnui cu un nou stil de viață, cu distanțarea socială, vom deprinde comportamente care va reduce transmiterea și nu vom mai ajunge la o oprire a activității pentru că nu știu care economie a lumi ar mai rezista la așa ceva”, a spus Alexandru Rafila

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea