Social

#coronavirus #vaslui #alerta #costinesti #litoral

Alerta pe litoral! 30 de tineri, suspecti de coronavirus, au plecat la mare

30 de tineri din Vaslui au plecat la mare desi erau suspecti de coronavirus. Acestia au petrecut alaturi de alte persoane pe litoral, desi asteptat testul pentru coronavirus. Dupa cateva zile, doua dintre persoanele din grup au fost confirmate pozitiv.

Dupa ce au participat la o petrecere de majorat, si au intrat in contact cu o persoana diagnosticata cu noul coronavirus, cei 30 de tineri au plecat pe litoral. Grupul de tineri a ajuns in Costinesti, desi unii prezentau deja simptome de raceala.

Una dintre adolescente din grup, fiica unui ambulantier al Serviciului de Ambulanta al Judetului (SAJ) Vaslui, a fost pe 31 iulie in Unitatea Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, dusa de tatal sau, deoarece prezenta semne de raceala.

In cursul zilei de 3 august, rezultatele testelor COVID-19 au confirmat ca fiica ambulantierului este infectata cu virusul SARS-CoV-2. In aceeasi zi, tatal adolescentei s-a deplasat pe litoral cu o ambulanta a SAJ Vaslui pentru a-si aduce fiica la spitalul din Barlad, unitatea suport pentru pacientii COVID-19 din judetul Vaslui.

Pe langa fiica ambulantierului, o alta tanara prezenta si ea la majorat si pe litoral a primit confirmarea ca este infectata.

Cazati la gramada, proprietarii vilelor amendati!

In urma controlului efectuat cu sprijinul Politiei Costinesti si a Gruparii de Jandarmi Mobila “Tomis” Constanta, autoritatile au constatat ca cele 30 de persoane au ajuns in Costinesti in jurul datei de 1 august, fiind cazati in trei vile.

Astfel, intr-o vila au fost cazate zece persoane, in alta 13 tineri, iar la o pensiune erau opt persoane.

Doua din vilele unde tinerii erau cazati au fost inchise, dupa ce au fost gasite mai multe nereguli, administratorii acestora fiind amendati cu câte 10.000 de lei fiecare.

18 tineri au fost deja preluati de echipaje medicale venite din judetul Vaslui, iar ceilalti sunt carantinati in vila in care au fost cazati si asteapta sa fie si ei preluati de autoritatile din judetul de domiliciu.

Sursa: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea