Social

#boala grava #turisti litoral #enterocolita #turisti #litoral

Alerta! O boala grava face ravagii printre turistii de pe Litoral

O boala grava face ravagii printre turistii ajunsi pe Litoral pentru a se distra. Peste 100 de persoane au ajuns la Spitalului Clinic de Boli Infectioase din Constanta, din care 63 au fost internate, cu cazuri grave de enerocolita.

Mizeria din apa sau de pe plaja este un factor declansator al acestei boli, rezistenta la antibioticele obisnuite.

“Enterocolita este o afectiune a tractului digestiv. Afecteaza intestinul subtire si intestinul gros, fiind determinata de infectii diverse, in principal de bacterii sau virusuri, dar si de paraziti sau ciuperci. Principalele manifestari ale bolii sunt scaunele moi, apoase, care in functie de agentul patogen pot fi numeroase, ajungand chiar pana la 20 scaune /zi, greata si varsaturile, dureri abdominale difuze (de cele mai multe ori sub forma de crampe), dar si manifestari extra-digestive cum ar fi: febra si frisonul, cefaleea, semne de deshidratare - sete, uscaciunea mucoasei bucale, scaderea tensiunii arteriale, ameteli si, nu in ultimul rand, alterarea starii generale”, explica Raluca Caraivan - medic specialist gastroenterologie, potrivit ckick.ro.

In functie de cauza aparitiei enterocolitei (care se stabileste numai de catre medic) tratamentul trebuie sa inceapa imediat. Medicii administreaza antidiaretice si antiseptice, pentru stabilizarea pacientului si se are vedere un consum mare de lichide (ceai, apa plata, zeama de orez, supa de morcovi), putandu-se apela in unele cazuri chiar si la saruri de rehidratare, sau la hidratare intravenoasa cu solutii perfuzabile.

Sursa foto: travelontop.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea